Врбас у посети братском Свидњику

автор але
1.1k Опатрене

СВИДЊИК (СЛОВАЧКА)/ВРБАС – Чланови КПД „Карпати“ и делегација врбашке општине од 26. до 28. маја била је у посети Свидњику, у Словачкој, за време трајања Петог Фестивала русинске културе. Аматери „Карпата“ имали су два наступа, а челници локалне самоуправе са домаћинима су разговарали о сарадњи две општине.

У Свидњику је била Мешовита певачка група КПД „Карпати“, представници руководства Друштва, као и вајар из Врбаса Милорад Правуљац, а у делегацији Општине Врбас председник Општине Врбас Милан Глушац, његова заменица Миљана Штулић и члан Општинског већа Горан Пејовић.

Све представнике врбашке општине у петак, 26. маја, службено је примио градоначелник Свидњика Јан Холодњак, а после пријема наступила је Мешовита певачка група КПД „Карпати“. У Дому културе у Свидњику била је отворена изложба радова вајара Милорада Правуљца, која још траје.

У суботу, 27. маја, Мешовита певачка група КПД „Карпати“ имала је петнаестоминутни наступ у амфитеатру у главном делу програма Русинског фестивала.

Врбашани су учествовали и у маратону које је у то време био организован, а посетили су и познат врх у овом крају Словачке – Црну Гору.

2-Karpati-03

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ