Годишња изборна скупштина ШК „Омладинац“

автор злк
948 Опатрене

КУЦУРА – У недељу, 19. марта, Шаховски клуб (ШК) „Омладинац“ у својим просторијама одржао је Годишњу, истовремено и Изборну скупштину, а после седнице одржан је и турнир у шаху.

Председник ШК Јанко Бесермињи изнео је финансијски извештај и извештај о раду Клуба за прошлу годину, у ком је истакао да су после дужег времена, финансије Клуба стабилне и да су куцурским шахистима одобрена средства за одржавање Меморијалног турнира и турнира у шаху у оквирима Спортских игара „Јаша Баков“. Представљен је и план рада за ову годину, у коме ће приоритет бити покретање дечије шаховске секције.

С обзиром да је старом руководству истекао мандат, на седници су у нови мандат поново изабрани досадашњи руководиоци Клуба – за председника Јанко Бесермињи, потпредседника Милован Пауновић, секретара Ђура Фејса, за касира Мирјана Шолаја и за капитена екипе Споменко Павичевић.

Осим поменутих, у Управни одбор су изабрани и Онуфриј Макаји и Миле Радаковић, а у Надзорни одбор Никола Тамаш, Миле Дражић и Здравко Штрбац.

После седнице одржан је турнир у шаху на ком је учествовало 19 шахиста из Куцуре и околине. Играла су се 7 кола по швајцарском систему, прво место освојио је Никола Тадић из Врбаса, друго Габор Фејса из Куцуре, а треће Владимир Лазор из Куле.

12-Sah-04

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ