Из кулске општине 18 рецитатора на Зонску смотру

автор сен, фото маз
930 Опатрене

КУЛА – У Културном центру Кула у петак, 10. марта, одржана је Општинска смотра рецитатора под називом „Максим Јекнић“, којој је домаћин био КУД „Крушчић“, Културни центар Кула и Културно- просветна заједница Општине Кула.

Такмичило се 34-оро рецитатора у три узраста – 12-оро у млађем, 13-оро у средњем и 9-оро у старијем узрасту.

У млађем узрасту прво место освојила је Алкесандра Ковијанчић, друго Биљана Митрић, обе из Куле, а треће место Ема Живковић из Крстура. Осим њих, на Зонску смотру су се пласирали и Жељана Јанковић и Лука Ногавица.

У средњем узрасту прво место освојила је Владица Кљајић из Црвенке, друго Љиљана Кнежевић из Куле, а треће Валентина Новта из Крстура. На Зонску смотру су се пласирали и Матеј Шепински из Крстура и Тара Божовић из Куле.

У старијем узрасту, у ком је и ове године била јака конкуренција, прво место освојио је Мирослав Малацко из Крстура, друго Катарина Перовић, а треће Стефан Ковијанчић из Куле. Осим њих, на Зонску смотру су се пласирали и Павлина Шепински из Крстура, као и Стасја Дурутовић из Црвенке у Сузана Тошић из Куле.

Рецитаторе је на Општинској смотри оцењивао селектор Миодраг Петровић, глумац Српског народног позоришта из Новог Сада помоћу консултаната – Михајла Зазуљака за русински и Јулије Дорогхази Киш за мађарски језик. Гост је био писац Давид Кецман Дако из Сомбора.

Зонска смотра за рецитаторе Западнобачког и Јужнобачког округа биће 18. и 19. марта у Бачу.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ