Икона од генералне настојнице, сутра у Куцури и промоција Фотомонографије

автор маф/злк/зам, фото ссл
865 Опатрене

РУСКИ КРСТУР/КУЦУРА – У оквирима четвородневног обележавања 125-годишњице оснивања своје заједнице, као и 70-годишњице своје Вице-провинције св. Осифа у Србији, сестре Службенице Непорочне Девице Марије јуче, 16. марта, у Руском Крстуру имали су сусрет са својом генералном настојницом Терезом Слота из Рима, која им је поклонила икону блажене Јосафате, а у име сестара примила ју је Провинцијска настојница Мартина Кмита. Све сестре Службенице добиле су јубиларну свећу.

Данас, 17. марта, сестре су отишле на ходочашће у Крижевце, где су 1906. године почеле своју мисију на овим просторима, а тамо их чека сусрет са крижевским владиком Николом Кекићем.

Сутра, 18. марта, после духовног програма у Провинцијском дому у Крстуру, јубилеј сестара ће бити обележен у Куцури, у сали Месне заједнице, где ће у 15,20 часова бити промоција Фотомонографије „Сто година сестара Службеница у Куцури“.

Ауторка Фотомонографије је сестра Михаила, а у књизи је обухваћен период живота сестара у манастиру у Куцури од 1915, до 2015. године, а најстарија фотографија објављена у њој потиче из 1915. године.

У оквирима промоције, у Месној заједници биће и изложба слика на тему живота сестара Службеница у манастиру које су нацртала деца на ликовној радионици Куцурског удружења младих „КУМ“, а сви посетиоци ће добити примерак ове Фотомонографије.

После промоције сестре и верници ће се на Великом, а затим и на Старом гробљу у Куцури, помолити за покојне сестре и доброчинитеље о. Андреја Лабоша и Дионизија Дорогхазија, а у 17,30 у гркокатоличкој цркви ће бити Вечерње. На све догађаје позвани су сви парохијани и заинтересовани.

Централни програм свечаности поводом јубилеја сестара Службеница Непорочне Девице Марије, истовремено и завршни, биће у недељу, 19. марта, на Архијерејској Литургији у Катедралној цркви св. оца Николе у Руском Крстуру.

3-Sestri-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ