Крстурчани на Данима Перечина у Украјини

автор зам
1k Опатрене

ПЕРЕЧИН (УКРАЈИНА)/РУСКИ КРСТУР – Фудбалска екипа ветерана крстурског „Русина“ од 27. до 29. маја учествовала је на међународном турниру фудбалера-ветерана у малом фудбалу у Перечину у Украјини, са којим Руски Крстур има потписан Споразум о сарадњи.

Турнир, као и други културни и спортски програми, 28. маја је организован поводом 618. Дана Перечина, па су гости на овим догађањима били и представници градова и места из десет држава са којима је Перечин побратимљен, или има потписане споразуме о сарадњи.

Осим Крстурчана, на турниру у малом фудбалу учествовали су и домаћини, фудбалери из Словачке и Пољске, а фудбалери-ветерани освојили су друго место. У финалном такмичењу изгубили су од домаћина са 2:1.

За екипу из Руског Крстура играли су Јулијан Варга, Владимир Олејар, Владимир Кочиш, Синиша Ковачевић, Дејан Санковић, Саша Фаржанг, Александар Кочиш и Роберт Тома, а предводио их је председник Савета Месне заједнице Владимир Олејар.

Одлазак на такмичење у Перечин финансирали су крстурски привредници који су били у екипи, а на овом гостовању са њима је био и привредник Елемир Рац.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ