Меморијал свечано отворен

автор маф, фото: сен
1k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – У препуној Великој сали Дома културе 49. Драмски меморијал Петра Ризнича Ђађе у суботу, 18. марта, свечано су отворили в.д. директора Дома културе и председник Организационог одбора Меморијала Јоаким Рац и режисер и драмски писац Звонимир Павловић.

Поздрављајући публику, Јоаким Рац је изразио наду да ће на наредним меморијалима бити више учесника, да ће репертоарно бити богатији, јер челне русинске институције имају намеру да више улажу у позоришну уметност, а публици је пожелео да ужива у овогодишњим представама Посебно је представио и поздравио поменутог Звонимира Павловића, родом из Крстура, данас Новосађанина, који је и аутор представе „Скупљачи лешева“ с чијом је премијером Меморијал и почео.

Отварајући меморијал, Павловић је и овом приликом потсетио на свој први сусрет са филмском уметношћу баш у овој сали у Крстуру, а касније и на позоришну активност. Он је истакао своје мотиве и истраживања – од позоришта конфронтације до тзв. амбијенталног театра, који подразумева непосредни контакт актера у представи са публиком, и своја експериментисања која га терају на позоришно стваралаштво.

Пре свечаног отварања у холу Дома културе отворена је изложба слика у енкаустици Соње Папуга из Бегеча, родом из Миклошеваца из Републике Хрватске. Изложено је четрдесет слика које могу да се погледају за време трајања Меморијала.

1-Zazberovace-01

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ