На Дану школе и успешан Сајам науке

автор мар
1.2k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Обележавање Дана Основне и средње школе са домом ученика „Петро Кузмјак“ јуче је почело са Сајмом науке, који су за своје вршњаке од првог до осмог разреда припремили старији основношколци и средњошколци, са наставницима и професорима. Представљена је „скривена страна“ природе и науке, могућности, експерименти и практично коришћење хемије, биологије, географије, физике и математике.

Хемију су заједнички представили ученици основне и средње школе, биологија је приказана на два штанда – на једном је приказан тераријум са вијетнамским паличњацима, а други, који су припремили средњошколци, био је фокусиран на анатомију човека и гледање кроз микроскоп.

На штанду математике презентована је област Платонових тела, судоку-бројеви, тродимензионална тела, састављање рубикове коцке и танграма, као и могућност памћења великог броја децимала. У кабинету за физику приказани су разни експерименти који су потврдили законе физике и основне параметре густине, притиска и друге.

Поред сваког штанда је била велика гужва и интересовање ученика и наставника, што потврђује да је организовање Сајма науке у оквирима Дана школе био прави потез.

3-Nauka-15

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ