Осмомартовски концерт и у Крстуру

автор маф
886 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – У Хорској сали Дома културе јуче, 6. марта, у Руском Крстуру први пут је одржан Осмомартовски концерт ученика крстурског Одељења Школе за основно музичко образовање (ШОМО) из Куле.

Како је истакла директорка ШОМО Љиљана Барна Никитовић, показала се потреба за одржавањем концерта и у Руском Крстуру поводом Дана жена, као што се тим поводом већ традиционално одржава у Кули.

Сви овогодишњи концерти ШОМО су и у знаку акције превентивне борбе против вршњачког насиља, под мотом „Подржи свог друга“. Директорка је нагласила да је њихов облик борбе писане поруке ученика својим другарима, као подршка за наступ на тим концертима.

На Осмомартовском концерту у Крстуру наступило је 24 ученика од припремне групе до петог разреда на инструментима које изучавају, а то су клавир, тамбура прим, хармоника, тамбура басприм и кларинет. Први пут јавно наступило је и петоро ђака из припремних одељења.

Две композиције отпевао је и хор млађих ученика, уз пратњу наставника Ладислава Тамашија, а ученике су за наступ припремили њихови наставници Мирон Сивч, Хелена Харвиљчак, Славко Орос и Тања Орсаг, док су корепетитори били наставници Ева Епер и Снежана Гавранов.

7-SOMO-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ