Отворена већ тридесет шеста самостална изложба Силвестера Макаја

автор зам
1.1k Опатрене

КУЛА – У Галерији Културног центра у Кули јуче, 8. фебруара, отворена је самостална изложба ликовних радова истакнутог русинског ликовног уметника, педагога, али и писца Силвестера Макаја (1941) из Куцуре. Ово је његова већ тридесет шеста самостална изложба, а у Кули ће трајати до краја фебруара. Овом приликом изложено је више од тридесет слика на разне теме и портрети, као и шест скулптура.

Инспиративним речима хвале и захвалности Силвестеру на његовом ликовном и педагошком раду, изложбу је отворила његова млађа колегиница, академска сликарка и ликовни педагог Лидија Барна из Куле, а пре тога о Макајевом стваралаштву је говорио и председник „Атељеа 05“ из Врбаса Драган Симић. Како је рекао, Силвестер и његова супруга Серафина, истакнути су чланови поменуте групе „Атеље 05“.

На отварању изложбе, на којој су присуствовали поштоваоци Силвестеровог рада из Куле, Руског Крстура, Куцуре, Врбаса и Новог Сада, као и чланови  његове најуже породице, присутне је поздравила руководитељка галерије кулског Културног центра Снежана Давидовић, а Серафина Макаји је прочитала Силвестерову песму „У Моцартовом дому“ из његове књижевне збирке „Ступа“, објављене на српском језику.

Присутни су поменуту збирку, са потписом аутора, добили на поклон, а на крају се и Силвестер Макаји свима захвалио на лепим речима о његовом раду и на пруженој подршци.

1-Silvo-06

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ