Свечаност поводом Дана школе

автор маф
1k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Свој Дан Основна и средња школа са домом ученика „Петро Кузмјак“ из Руског Крстура јуче, 25. маја, обележила је свечаним програмом у Великој сали Дома културе, отварањем ликовне изложбе у школском холу свог наставника Игора Радовића, а током дана и интересантним Сајмом науке у Школи.

У свечаном програму свим ученицима, колегама и свим Крстурчанима Дан школе је честитала и њена директорица Хелена Пашо Павловић, а прочитала је и честитку потпредседника Покрајинске владе и покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице Михаља Њилаша.

У честитки је покрајински секретар Њилаш крстурској двојезичкој школи изразио све похвале у дугогодишњој традицији и пожелео даљи успешан рад у образовању и васпитању у свим наставним и изваннаставним активностима.

Кроз конферансу и програм истакнути су и сви постигнути успеси ученика Школе на такмичењима из разних предмета на разним нивоима, од општинског до републичког.

У програму су своје таленте и знања показали и ученици основне и средње школе и многобројној публици су се представили са хорским, соло и групним певањем, рецитовањем, ритмичким плесом, драмским сличицама и литерарним делима.

Програм су пратили и гости – председница Одбора за образовање Националног савета (НС) Русина Меланија Римар, председник Извршног одбора НС Жељко Ковач, председник Савета Месне заједнице Руски Крстур и члан НС Русина Владимир Олејар, просветни радници из ОШ „Братство јединство“ из Куцуре, на челу са директорицом Славицом Бајор, као и представници појединих крстурских удружења.

После програма, у школском холу, директорица Хелена Пашо Павловић и Татјана Чизмар из Новог Сада отворили су изложбу ликовних радова академског сликара, професора у крстурској Школи, Игора Радовића, по опредељењу апстрактног сликара.

2-Dzenj skoli-03

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ