Богат рукометни дан у спортској хали

автор зам
774 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – У суботу, 7. новембра, у спортској хали у Руском Крстуру одржано је више рукометних такмичења за млађе и старије рукометаше и рукометашице.

Прво је одиграна Лига младих категорија рукометаша у којој су учествовала четири клуба – крстурски Русин, Пригревица, Сомбор и Црвенка из истоимених места, Графичар из Бездана, и Сомборелектро из Сомбора. Играло се по турнирском систему, а једна од предности такмичења је што се играло у затвореном простору.

На трећем оваквом такмичењу у овој лиги млади ркометаши Русина у суботу су играли две утакмице и обе су изгубили – од Пригревице са 13:9, а од екипе Сомборелектро са 19:12. Најефикаснији играч Русина у обе утакмице је био Филип Тома, који је постигао 5 голова.

Рукометашице Русина у суботу су заблежиле другу победу у овогодишњем првенству у Трећој рукометној лиги Србије – Срем-Јужна Бачка, с обзиром да су победиле Милетић из Мошорина са 23:21. Највише, по 5 голова, за Русин су постигле Сабина Планчак, Настасја Нађ и Маја Варга.

Успешни су били и рукометаши прве екипе Русина, који је у суботу у првенственом такмичењу у Бачкој рукометној лиги са 29:22 победили Борац из Бачког Грачца.

Највише голова за Русин дали су Хома 9, Хербут 8, Салак 5 и Бојановић 4. До краја јесењег дела првенства Русин треба да одигра још једну утакмицу.

Rukomet-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ