Ватрогасцима потребна већа подршка

автор сен
1.2k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – У суботу, 27. фебруара, одржана је Годишња скупштина крстурског Добровољног ватрогасног друштва (ДВД), на којој су чланови изабрали ново руководство за период од 2016. до 2020. године. На Скупштини је једногласно прихваћено да ће председник ДВД и даље бити Михајло Рац, његов заменик биће Борис Штрангар, секретар Владислав Рац, а командир Јоаким Рац.

DOD-02

У Председништву ДОД остаће и Блаженка Киш, која обавља функцију благајника, а изабрана су још три члана Председништва – Јарослав Харди, Елемир Нађ и Владимир Харди. У Надзорном одбору биће Славко Нађ, Ђура Виславски и Ђура Чордаш.

Председник ДВД Михајло Рац рекао је да ће ове године редовне активности бити преузимање мера заштите од пожара, обука ватрогасаца и учествовање на такмичењима ватрогасаца. С обзиром да сваке године постоје проблеми са комплетирањем опреме, Рац се нада да ће друштво ове године имати већу финансијску подршку, и да ће обезбедити што више потребних елемената значајних за редовни рад, као што су црева, чизме и слично.

DOD-03

Осим усвајања извештаја о раду и финансијском извештају за прошлу годину, чланови су прихватили и план рада и финансијски план за 2016. годину. По финансијском плану ДВД ће ове године располагати са 245 хиљада динара, што је за 100 хиљада више него прошле године.

Осим домаћина, на Скупштини су присуствовали и представници ватрогасних друштава из Новог Сада, Петроварадина, Куле, Пињвиц и Крушчића, као и представници Месне заједнице Руски Крстур и крстурских удружења грађана.

DOD-04

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ