Ветерани Дома културе на Данима традиције „Непкера“

автор зам
1.1k Опатрене

КУЛА – На туристичко-културној манифестацији Дани традиције Мађарског културног центра „Непкер“, која је на кулском Гедеру одржана у суботу, 5. септембра, учествовали су и Крстурчани – предузетник Владимир Рацпети и Фолклорни ансамбл ветерана Дома културе.

Владимир Рацпети Петко, власник трговинских радњи у Крстуру, на манифестацији се такмичио у кувању овчијег паприкаша у котлићу, а истовремено, пре подне је одржано и такмичење екипа у малом фудбалу. У оба такмичења највећим делом учествовале су екипе приватних подузетника и јавних предузећа из места кулске општине.

Ветерани-фолклораши Дома културе Руски Крстур на манифестацији су наступили послеподне са фолклорном тачком „Вербунг на Хорњици“ , у кореографији Габријеле Сајанковић, а у културном делу програма учествовали су и аматери Мађарског културног центра (МКЦ) „Непкер“ и КУД „Србија“ из Куле.

Манифестацију већ осми пут организује МКЦ „Непкер“, уз подршку локалне самоуправе, па ју је и отворила председница Скупштине општине Кула Снежана Мркаич. У име домаћина присутне је поздравио општински одборник Карољ Валка.

Био је то четврти наступ Дома културе Руски Крстур на манифестацији мађарске националне заједнице у Кули, на којој је присуствовала и делегација града Калоча из Мађарске, са којим је Кула побратимљена.

Kula-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ