Данас 35-годишњица оснивања ИПЦ “Кула”

автор зам
1.1k Опатрене

КУЛА – Данас, 4. јула, обележава се 35 година од оснивања Информативно-пропагандног центра (ИПЦ) “Кула” у Кули, тако да је 4. јул и Дан радија и новина “Кулска комуна” ове информативне куће.

Овом јубилеју посвећен је и последњи број новина “Кулска комуна” (изашао је 25. јуна) у којима је наглашено да је 4. јула 1980. године, на иницијативу Михајла Катоне из Руског Крстура, тадашњег председника Општинског комитета СК, Општинска конференција Социјалистичког савеза радног народа донела одлуку о покретању новина “Кулска комуна” и оснивању ИПЦ “Кула”.

У састав ИПЦ ушао је и “Радио Кула”, који је тада радио у саставу Радио-станице “Кула-Врбас”.

Прогрaмска коnцепција у оба гласила од почетка је остваривана на српском, русинском и мађарском језику, касније и на украјинском и немачком, а тако је и данас. Како истичу новинари ИПЦ, од првог броја и емисије, основно опредељење Редакције је било објективно информисање, као што је и данас.

ИПЦ у години јубилеја сусреће се са још једним покушајем приватизације са надом да ће сада бити успешнија од прошле, с обзиром да је бивши власник све трошкове приватизације пребацио на запослене. Управо са њиховим залагањем, често и на своју штету, запослени у Центру су успели да измире све обавезе.

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ