Деветоро каратиста и три екипе Русина иду на Куп Србије

автор зам
1.2k Опатрене

БАЧ/РУСКИ КРСТУР – На Купу Војводине за све категорије и дисциплине каратиста који је у Бачу одржан у суботу, 14. новембра, Карате клуб (КК) Русин представљало је једанест младих каратиста, од којих се деветоро пласирало на Куп Србије, а пласман на највише такмичење у држави избориле су и три екипе Русина.

У категорији пилића у појединачним борбама 1. место заузео је Глоријан Штрангар, а на Куп Србије се пласирао и са освојеним 8. местом у катама-појединачно. У категорији пилића су се такмичили и Мирко Малацко и Иван Међеши, који је први пут наступио за Русин на неком службеном такмичењу.

Екипу пионира, у којој су били Глоријан Штрангар, Андреј Дудаш и Теодор Њаради у борбама је освојила друго место, а у борбама-појединачно Дудаш и Њаради на Купу Војводине освојили су трећа места.

Karate-02

Успешни су били и каратисти у категорији нада, с обзиром да су у појединачним борбама прва места освојиле Сара Планчак и Мартина Рац, друго Марина Нађ, а треће Анамарија Њаради, док су у борбама, поменуте четири каратисткиње освојиле прво место.

У конкуренцији кадета екипа Русина, у којој су били Андреј Катона, Данијел Кормош и Андреј Харди у борбама је освојила друго место, а са освојеним шестим местом у појединачној конкуренцији у борбама, Харди се пласирао на Куп Србије.

На Купу Војводине у Бачу КК Русин је имао представника и међу судијама – Веронику Јурић.

Karate-03

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ