Друштву Русина у Суботици потребна помоћ и подршка институција

автор хар
895 Опатрене

СУБОТИЦА – Јуче је у просторијама Друштва Русина у Суботици одржана редовна годишња седница Скупштине Друштва, пре ње и седница Управног одбора, а на годишњој седници извршене су неке кадровске промене и сагледано садашње стање због више проблема, који угрожавају и рад Друштва.

У дужем излагању председник Друштва Иван Харди и досадашња подпредседница Ксенија Палатинус изнели су садашње проблеме са којима се Друштво суочава због неиспуњавана обећања локалне самоуправе о финансирању активности, што је утицало на њихово смањење, а проблем је настао и око пресељења у други простор. Нови простор је за сада само обећање, а из садашњег Друштво мора да се исели до краја године. Друштво се суочава и са све мањим бројем активних чланова.

На седници је присуствао и председник Извршног одбора Националног савета Русина Жељко Ковач који је замолио чланове Друштва Русина у Суботици да смогну снаге да сачувају Друштво, а свој допринос ће дати и сам Национални савет, те да ће се поново посетити градоначелника Суботице и инсистирати на материјалној подршци и што бржем решавању проблема са просторијама Друштва.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ