Жене припремиле око 120 посластица

автор тах
1.3k Опатрене

КУЦУРА – У суботу, 11. јула, у 19 часова у фискултурној сали Основне школе „Братство-јединство“ у Куцури, у оквирима овогодишње „Куцурске жетве“ отворена је манифестација Етно-столови. Традиционална русинска, српска и мађарска јела припремиле су жене из Актива КУД „Жетва“ и жене из КУД „Карољ Сирмаи“ из Врбаса.

Разговарајући о очувању традиције и о раду жена, Етно-столове отворила је председница Актива жена КУД „Жетва“ Коцана Кољесар. Нагласила је да Актив постоји већ 69 година и увек је помагао и „Куцурској жетви“ и другим манифестацијама у селу, али и шире.

На отварању говорио је и представник гостију из Курова, из Словачке, Милан Бујда, који је домаћинима поклонио колач који су код куће испекли од нове пшенице, с обзиром да се, како је рекао, и у Курову и у Куцури пшеници даје посебан значај. За делегацију из Курова је припремљен и посебан пријем у Месној заједници Куцура.

Stoli-02

На отварању ове пратеће манифестације Фестивала говорила је и председница Друштва „Карољ Сирмаи“ из Врбаса.

Жене су се потрудиле да припреме око 120 врста јела која су гости пробали, а уз финансијску подршку Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова.

Више фотографија на нашем сајту у посебној галерији са Фестивала „Куцурска жетва 2015“.

Stoli-03

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ