Жељо Будински победник турнира у шаху

автор јви/зам
930 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Јуче у Руском Крстуру успешно је завршен шаховски турнир, који је трајао од 2. фебруара, изјавили су организатори турнира Михајло Венчељовки и Јаким Харди. По швајцарском систему такмичило се 16 шахиста разних генерација, а највише бодова – 7, освојио је Жељко Будински и заузео је 1. место.

Друго место освојио је Михајло Венчељовски са 5,5 бода, колико је имао и трећепласирани Звонко Међеши, с тим да је Венчељовски имао већи „бухолц коефицијент“.

RSah-02

Посебну награду за најмлађег учесника добио је Давид Нађ, ученик шестог разреда, а поред дипломе, млади шахиста добио је и књигу шаховских потеза. Захвалницу за најстаријег учесника добио је Иван Пап, професор историје у пензији, који је заузео високо 4. место.

За најбољу шесторку организатори су обезбедили награде од спонзора – крстурских предузетника Синише Ковачевића, Дарка Нађа, тапетарије „Евро“, „Клуб 10“, „Намештај Хома“ и други, а у организацији турнира помогли су и крстурски „Фреш маркет“ и „Електромонтажа“.

Организатори су веома задовољни са одазивом крстурских шахиста и, како су рекли, због великог интересовања, турнири ће бити организовани и убудуће. Коначан циљ оваквих такмичења је оживљавање шаховског клуба, који је у Крстуру већ дуже време угашен.

RSah-03

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ