Због велике количине кише вода стоји на више места у селу

автор зам
792 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Јуче, 13. јуна, у два наврата у Руском Крстуру падала је обилна киша, па због тога на више места у селу стоји атмосферска вода.

Како је измерено, у току ноћи и ујутру пало је око 30 литара воде по квадратном метру, а послеподне и до 50, па су јаркови били пуни воде и преливали су на тротоаре и пут, а и баште су под водом. Леда и ветра није било.

Јуче су се у Месну заједницу (МЗ) јављали многобројни Крстурчани испред чијих је кућа прелила вода која нема где да оде због затрпаних јаркова. Како сазнаје Рутенпрес, МЗ више није надлежна за комуналне проблеме, па су људи упућивани на општинског комуналног инспектора.

3-Voda-02

Из буџета МЗ и ове године су опредељена средства за поправку јарака и других површина за бољи одвод атмосферских вода, а почетак ових радова зависи од кулског ЈП „Завод за изградњу“, које треба да распише јавну набавку, а када ће почети радови – остаје непознато.

Како кажу стручњаци, ове велике количине кише и каснија испаривања због већих температура оштетиће првенствено жито и паприку.

3-Voda-03

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ