И Леонела Цифрић на пријему код председника Србије

автор зам/ртв, фото шом
985 Опатрене

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић јуче је примио победнике државног такмичења „Шта знаш о саобраћају“, који су чинили и репрезентацију Србије на недавно одржаном Европском такмичењу у саобраћају, саопштено је из Кабинета председника, а пренели су и наши медији. Међу четири победника и у репрезентацији Србије, била је и ученица 7. разреда ОШ „Петро Кузмјак“ из Руског Крстура Леонела Цифрић, која је заједно са својим наставником Зденком Шомођијем јуче била на пријему код председника Николића.

Како Рутенпрес сазнаје од Шомођија, Крстурчани су предсенику поклонили књигу „Летопис и историја Руског Крстура 1754-1991“ Јулијана Тамаша, слику Водице крстурског сликара Јанка Бикија, туристичку брошуру Крстура, флашу и чашице са мотивима русинског столњака, које су израдиле чланице „Бајке“, као и промотивни материјал Школе „Петро Кузмјак“.

У саопштењу из Кабинета председника речено је да је Томислав Николић у разговору са победницима на Републичком такмичењу и ученицима који су освојили четврто место на Европском такмичењу о саобраћајним прописима рекао да су они пример како Србија може бити међу најбољима у Европи, само кад уложи довољно труда и слоге.

Председник Србије је посебно истакао значај тимског рада, што су ученици на најбољи начин демонстрирали на Европском такмичењу, као и на потребу да се озбиљно схвати учење саобраћајних прописа, ради превазилажења трагичних ситуација у којима страдају они који представљају будућност нашег народа.

Осим Цифрићеве, на пријему код председника државе били су и чланови репрезентације Србије у саобраћају Никола Јовић из Ниша, Миљана Веселиновић из Нишке Бање и Петар Лукић из Сремске Митровице, њихови наставници и генерални секретар Ауто-мото савеза Србије Предраг Ђурђевић.

3-Prijem-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ