Крстурска школа добила средства за набавку опреме

автор маф/сен
1k Опатрене

РУСКИ КРСТУР/НОВИ САД – Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-заједнице Михаљ Њилаш представио је резултате три конкурса који су расписани за набавку опреме за основне и средње школе, који организују формално основно образовање за одрасле и за установе ученичког стандарда.

Основна и средња школа са домом ученика „Петро Кузмјак“ по конкурсу за набавку опреме добила је 119 800 динара, а планирана је куповина опреме за фискултурну салу.

По другом конкурсу – за набавку опреме за установе ученичког стандарда, крстурски Дом ученика (интернат) добио је 239 209 динари, за куповину посебног стола који одржава температуру јела у школској трпезарији, сазнаје Рутенпрес у Школи.

Њилаш је рекао да је за имплементацију конкурса ове године Секретаријат располагао са три пута мање средстава него 2015. године.

За набавку опреме за основне школе опредељено је укупно 29 милиона динара, за средње школе 14 милиона 408 774 динара, а за основне школе које организују наставу за одрасле милион 900 000 динара. С обзиром да су сви апликанти који су конкурисали за набавку опреме за установе ученичког стандарда испунили услове конкурса, додељено је 4 милиона 750 000 динара.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ