Матурантима крстурске Средње школе подељене дипломе

автор маф
989 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Матурантима Средње школе „Петро Кузмјак”, од којих је 61 ђак успешно положио матурски испит, у понедељак су свечано уручене дипломе о завршеном средњошколском образовању.

Пригодан програм у Великој сали Дома културе почео је са традиционалном латинском средњошколском химном „Гаудеамус игитур”, а директорица Школе Хелена Пашо Павловић са посебним речима испратила је матуранте, како је речено – једне од најуспешнијих генерација три одељења Школе – Гимазије са русинским и српским наставним језиком и смера Туристички техничар.

Пригодне речи исказале су и разредне старешине Љупка Малацко, Леона Сабо и Драгана Гаћеша а затим, од 64 ученика, уручена је 61 диплома.

На програму је уручено и признање за ученика генерације, које је ове године добила ученица четвртог-два одељења Гиманзије (на српском језику) Соња Кнежевић из Куле, која се поетски инспиративно поздравила са школом и пријатељима, а захвалила се и професорима.

Матурантима су уметнички програм припремили њихови млађи пријатељи, а матуранти смера Туристички техничар своју разредну су изненадили са тортом за рођендан.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ