Мелинда Сопка и Петра Тот на пракси у врбашкој болници

автор сен
1.1k Опатрене

ВРБАС – Део обавезне стручне праксе из области медицине студенткиње са светских универзитета – Мелинда Сопка и Петра Тот – дошле су да обаве у Општу болницу Врбас, саопштено је медијима из ове установе.

Мелинда Сопка је из Руског Крстура, сада на другој години студија за атлетског тренера на Универзитету Бетел у Сједињеним Америчким Државама. Њене студије обухватају и хитну негу, клиничку дијагнозу, терапеутске интервенције и рехабилитацију повреда и медицинских стања, а у Врбасу је била на одељењу Рехабилитације.

Пре него што је отишла у САД, Мелинда је десетак година играла фудбал – рекреативно у Руском Крстуру, а затим у клубу у Новом Бечеју. После завршетка факултета и стицања радног искуства, Мелинда би волела да се и професионално бави женским фудбалом.

Петра Тот је из Малог Иђоша, а студент је прве године на Сегединском факултету у Мађарској и интересује је гинекологија и педијатрија. Управо због тога је задовољна што је за месец дана праксе већину времена провела на Одељењу гинекологије, акушерства са неонатологијом у Врбасу.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ