Трчали касачи из целе Бачке

автор саб
1.2k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Другог дана Манифестације „Дани крстурске паприке“, у недељу 16. августа, програм је по традицији био на Хиподрому „Леји“, где је у организацији Коњичког клуба „Русин“ одржана трка касачких коња и ревијални дефиле фијакера. На програму је било шест једнозапрежних трка и једна трка двопрега, који су на „Леје“ привукле велики број гледалаца из Крстура и њихове госте, као и велики број љубитеља коњичког спорта из целе Бачке.

Иако је било јако спарно, виђене су квалитетне и динамичке трке, а домаћи КК „Русин“ је забележио леп успех, с обзиром да је у првој једнозапрежној трци на 1 800 метара за грла старија од три године победио Крстурчанин Јанко Планчак са шестогодишњим Вихором. Поред тога, исти џокеј и исто грло, упрегнуто са Меридијаном из Пињвиц, у трци двопрега заузео је друго место.

У ревијалном дефилеу фијакера поред домаћих, крстурских запрега, учествовали су и гости из Куцуре и Крушчића.

Осим коњичког програма, на Лејима је у недељу организована изложба производа ручних радова, представили су се и чланови Удружења паприкара „Капсикум анум“, послуживан је паприкаш из више котлића, а програм је завршен уз живу музику.

Више фотографија у посебној галерији на нашем сајту.

 Leji-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ