Милојичић председник Скупштине, Видекањић Општине Кула

автор зам
1k Опатрене

КУЛА – После потврђивања мандата новим одборницима у Скупштини општине (СО) Кула, којих има 37, и констатовања престанка мандата и функција у СО, њеним радним телима и у извршним органима Општине, као и давања и потписивања посланичке заклетве, на јучерашњој конститутивној седници за председника СО Кула тајним гласањем изабран је Велибор Милојичић из Сивца, из Српске напредне странке (СНС), а за заменика председника Татјана Квасни из Куле, такође из СНС. За секретара СО постављен је досадашњи секретар Милорад Вуксан из Куле. До избора председника, на конститутивној седници СО председавала је најстарија посланица Марија Шепински (СНС) из Руског Крстура.

Тајним гласањем за председника Општине Кула на јучерашњој седници СО изабран је привредник из Куле Перица Видекањић (1972), председник Општинског одбора СНС, а у прошлом сазиву локалног парламента био је шеф одборничке групе своје партије.

На предлог Видекањића за заменика председника Општине Кула, такође тајним гласањем, јуче је изабран привредник из Куле Карољ Валка (1954) из Савеза војвођанских Мађара (СВМ), који је у пређашњим сазивима већ обављао одговорне функције у СО и у Општини.

С обзиром да је председник Општинске управе истовремено и на челу Општинског већа (ОВ), на његов предлог у Веће је изабрано девет чланова.

Пре избора челних функционера Општине изабрана су и два радна тела СО – Комисија за мандатно-имунитетна питања и Комисија за кадровска питања.

На основу јучерашњег гласања на првој седници локалног парламента, већину, односно 19 посланика, има СНС, СВМ и СРС по два посланика.

У опозицији посланици са листе коалиције око Демократске странке, Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије имају по четири посланичка места, а Руска странка-Херцен Радоњић Кека има два посланичка места.

На јучерашњој седници формиране су и одборничке групе у СО Кула, а нови председник Општине Перица Видекањић је већ најавио да ће на наредној седници СО бити ребаланс, како је истакао, изразито инвестицијског буџета, и да ће убрзо почети да се реализује и један од највећих задатака који су себи он и нова власт поставили – обезбеђивање нових радних места за незапослене у општини.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ