Монар и Ковач освојиле медаље на Првенству Србије у атлетици

автор зам
1.1k Опатрене

НОВИ САД/РУСКИ КРСТУР – На Првенству Србије за пионире у хали, које је у недељу, 8. фебруара одржано у хали Новосадског сајма, атлетичарке крстурског „Русина“ освојиле су две медаље у скакању у вис.

Друго место и сребрну медаљу освојила је Антонија Монар са прескочену висину од 1,50 м, а Валерија Ковач треће место и бронзану медаљу, са прескоченом висином од 1,40 м. Првопласирана атлетичарка из новосадске „Војводине“ такође је прескочила метар и по, али из првог покушаја, а Монар из другог.

На такмичењу је учествовала и Тереза Будински у скакању у даљ, која је у недељу скочила 3,88 м, што је слабије од њеног личног рекорда – 4,27 м.

Атлетичарке „Русина“ у скакању у вис учествовале су у јакој конкуренцији 13 младих атлетичарки из реномираних атлетских клубова као што су новосадска „Војводина“, београдска „Црвена звезда“, и клубова из Новог Београда, Земуна и Кањиже.

За две недеље у Новом Саду ће бити одржано и Првенство Србије у хали за млађе пионире, где ће АК „Русин“ представљати више младих атлетичара.

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ