На „Данима крстурске паприке“ гости из Општине, Словачке и Амбасаде Пакистана

автор маф
1.3k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Овогодишња, четврта манифестација „Дани крстурске паприке“, службено је отворена у суботу, 15. августа поподне, а на бини у центру села отворио ју је заменик председника Општине Кула Велибор Милојичић. Он је честитао организаторима на изванредној манифестацији и истакао да су Општина Кула, њена Агенција за развој и Туристичка организација ове године допринели подизању манифестације на виши ниво, а то је обећао и за наредне године.

Пре отварања, испред организатора – Удружења паприкара Руског Крстура „Капсикум анум“ – све посетиоце поздравио је председник Владимир Варга, као и председник Савета месне заједнице Руски Крстур Владимир Олејар, који се захвалио организаторима на великом труду који су уложили у организацију ове манифестације, и пожелео им је да крстурска паприка постане бренд не само у нашој држави, него и шире.

Otveranje-02

Олејар је посебно поздравио и госте – народне посланике из кулске оопштине др Љиљану Бероња и Олену Папуга, заменика и помоћника председника Општине Кула Велибора Милојичића и Марка Пешића, као и делегацију из Свидњика из Словачке, на челу са градоначелником Јаном Холодњаком.

На отварању Холодњак је изразио задовољство што су позвани на ову манифестацију, а између осталог истакао је да је на гугл претраживачу пронашао да је, како је рекао – крстурска паприка најбоља на свету.

„Дани крстурске паприке“ у суботу посетио је и Амбасадор Исламске републике Пакистан, Његова екселенција Ариф Махмед, који је по својој жељи посетио Руски Крстур. Амбасадор је обишао штандове, посетио је и катедралну цркву, а представници Месне заједнице и Удружења паприкара упознали су га са Крстуром и својим активностима.

Otveranje-03

Пре одласка, амбасадор Ариф Махмед се са порукама мира и љубави обратио и свим посетиоцима манифестације, истичући задовољство што је дошао у Крстур и упознао Русине, о којима ће пренети најлепши глас.

Манифестацију „Дани крстурске паприке“ организовали су чланови Удружења паприкара „Капсикум анум“, Коњички клуб „Русин“, Удружење жена „Бајка“ и Удружење занатлија и приватних предузетника, а уз подршку више месних удружења, организација, установа и појединаца.

„Дани крстурске паприке“ финансијски су подржали Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Општина Кула и Месна заједница Руски Крстур, и око 38 спонзора.

Више фотографија у посебној галерији на нашем сајту.

Otveranje-04

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ