На збору грађана Савет представио досадашњи рад и планове

автор маф
1.2k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – У суботу, 28. новембра, одржан је Збор грађана, на ком је Савет Месне заједнице Руски Крстур присутним Крстурчанима представио досадашњи рад и планове за 2016. годину, а у дискусији чланови Савета су од грађана чули и поједине проблеме са којима се суочавају.

На Збору, који је одржан у конференцијској сали у Спортској хали, присуствовало је око 50 грађана Крстура, већина чланова Савета, на челу са председником Владимиром Олејаром и секретаром Меске заједнице Михајлом Сабадошом.

Олејар је набројао 14 ставки које су урађене у 2015., па и 2014. години, кад је почео мандат садашњем Савету. У веће набројене радове спада и чишћење атосферских канала, почетак асфалтирања путева на Новом насељу, реновирање фонтане у парку, постављање камера по селу, реновирање сале за венчања, пуштање гаса у селу, а 2014. године отворена је и Спортска хала коју су недавно почели да користе клубови СД „Русин“ и рекреативци.

Zbor-02

До краја године планирано је још неколико радова, као што је замена крова на Здравственој амбуланти, постављање расвете у улици Габра Ороса, као и потпуно реновирање парка у центру Крстура.

Говорећи о плановима за 2016. годину, председник Савета Владимир Олејар нагласио је да ће се Савет бавити инфраструктурним и комуналним радовима, за која су планирана два и по пута већа средства. Међу њима је и прављење пута за атар, наставак асфалтирања путева и чишћење канала, постављање цеви испод путева, као и решавање проблема са водом која после кише стоји на улицама села. Следеће године у плану је и поправљање тезги на пијаци и постављање осветљења на фудбалски стадион на Јарашу.

Многи од поменутих радова су и проблеми које су навели грађани Крстура присутни на Збору, а доста се говорило и о дивљој депонији код гробља, о камионима који превозе цвеклу по Лењиновој улици, као и о могућем гашењу Удружења риболоваца, о потреби да би локални радио поново почео са радом и друго.

Zbor-03

Више дискутаната је нагласило потребу за канализацијом, па су приговорили Савету што се она не налази у плановима за следећу годину. По речима председника Олејара, Савет предузиме одређене кораке и у том смеру, заједно са МЗ Крушчић, а због веома скупе инвестиције, њено решавање је локална смаоуправа преусмерила на прикључивање на међуопштински колектор (Кула-Врбас), што би могло да се деси за неколико година.

На крају двоипосатног Збора, Сања Тиркајла и Соња Виславски представиле су недавно основан Каритасов телефонски центар за слушање „Нит“, ком је седиште у Крстуру.

Zbor-04

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ