На Радио „Кулска комуна” и даље и на русинском

автор зам
1.2k Опатрене

КУЛА – Радио „Кулска комуна” Информативно-пропагандног центра (ИПЦ) Кула и после приватизације наставиће са досадашњим програмом свакодневног радио-информисања на српском, русинском и мађарском, једном недељно на украјинском и једном месечно на немачком језику. Поред тога, у новинама „Кулска комуна”, које излазе једном месечно, и даље ће излазити додаци на русинском и мађарском језику – потврдио је јуче за Рутенпрес нови власник ИПЦ Радован Ковач из Куле.

Радован Ковач је млад предузетник (1984), власник фирме „Херреро” д.о.о. регистроване за трговину на велико, ИПЦ Кула купио је 31. августа за 3 500 евра као једини учесник на лицитацији. После потребних законских процедуралних корака, уговор о продаји капитала са Агенцијом за приватизацију биће потписан највероватније до краја септембра, чиме ће и службено постати власник ИПЦ Кула.

Нови власник је за Рутенпрес у телефонском разговору потврдио да ће, кад је реч о информисању на језицима мањина, остати и надаље, и то не само у петогодишњој обавези према којој мора да задржи затечене послове него и, како је нагласио, после тог периода. У плану му је и да оснује ТВ, на којој би такође било заступљено информисање на језицима мањина, а поред сада четири стално запослене особе, има намеру да прими у радни однос и нове, младе људе.

IPC-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ