Нова опрема врбашкој болници

автор апм
1.1k Опатрене

ВРБАС – Поводом добијања нове вредне опреме, врбашку Општу болницу јуче су посетили покрајинска секретарка за здравство, социјалну политику и демографију проф. др Весна Копитовић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић.

Захваљујући средствима Управе за капитална улагања АП Војводине Општа болница је купила опрему вредну 26 милиона 952 000 динара. Између осталих, ту су и два апарата за анестезију, видео-ендоскопски стуб са видео-гастроскопом и видео-колноскопом, електрохируршке јединице за сечење и коагулацију.

Директор Управе за капитална улагања Небојша Маленковић рекао је да је Покрајинска влада обезбедила средства због квалитетније медицинске заштите за око 23 000 грађана из више општина који користе услуге болнице у Врбасу.

Покрајинска секретарка овим поводом је истакла да је у Министарство здравља упућен апел за решавање недостатка педијатара и гинеколога у овој врбашкој здравственој установи.

Госте је поздравио директор Опште болнице Врбас др Јован Јанић и захвалио се на издвојеним средствима и најавио скраћивање листе чекања.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ