Овог викенда „Куцурска жетва 2015“

автор зам
1.1k Опатрене

КУЦУРА – Фестивал фолклорних традиција Русина и других националних заједница „Куцурска жетва 2015“ биће одржан овог викенда – у петак и суботу, 10. и 11. јула.

Током два дана Фестивала биће одржана изложба фотографија посвећена Фестивалу, али и 25-годишњица Културно-уметничког друштва „Жетва“ из Куцуре, биће промоција русинских књига, етно-столови са традиционалном храном, програми за младе и најмлађе, као и наступ фолклорних група.

Главни програм „Куцурске жетве 2015“, на којој ће наступити фолклорни ансамбли Русина и других националних заједница, биће у суботу, 11. јула у 21 час у Великој сали Дома културе у Куцури.

Фестивал „Куцурска жетва 2015“ налази се у Календару репрезентативних манифестација Русина националног савета, који га и финансијски подржава заједно са Општином Врбас, Покрајинским секретаријатом за културу и јавно информисање, Покрајинским секретаријатом за образовање, прописе, управу и националне мањине-заједнице и Покрајинским секретаријатом за привреду, запошљавање и равноправност полова АПВ.

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ