Овог викенда Фестивал културе „Црвена ружа”

автор зам
1k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – У Руском Крстуру овог викенда, од 26. до 28. јуна, биће одржан 54. Фестивал русинске културе „Црвена ружа”.

Сви програми на „Ружи” биће у крстурској Школи „Петро Кузмјак” – у холу, на отвореној сцени у дворишту и на спортским теренима, а фестивал ће у петак, 26. јуна, почети са отварањем изложби ликовних радова академског уметника Милана Колбаса из Ветерника. Истог дана биће одржана и дечија манифестација „Црвени пупољак”.

У суботу, 27. јуна, преподне почеће Крстурски сајам, ове године са акцентом на старе занате, а увече ће се одржати два програма – Свечани концерт „Насред широке равнице” и „Естрадни концерт”. На Свечаном концерту ће наступити и професионални ансамбл из Прешова, из Словачке, популарни ПУЛС.

На Естрадном концерту учествоваће тамбураши из Новог Сада „Још ову ноћ”.

Фестивал ће у недељу, 28. јуна, бити завршен са својом најстаријом манифестацијом – „Црвена ружа”, односно такмичењем младих певача за најлепши глас и такмичењем за најбољу композицију у забавном духу.

После свих манифестација у дворишту Школе биће организовано дружење уз „живу” музику.

Фестивал русинске културе је у Календару репрезентативних манифестација Русина Националног савета, а финансијски га подржавају Министарство културе и информисања Републике Србије, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине-заједнице АП Војводине, Општине Кула и Месна заједница Руски Крстур.

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ