Одржан Шести Хорски фестивал „Карпати“

автор апм
1.1k Опатрене

ВРБАС – У КПД „Карпати“ у суботу, 21. маја, одржан је Шести Хорски фестивал „Карпати“.

У пуној сали Друштва присутнима се представио домаћи Хор КПД „Карпати“, под диригентством Нађије Воротњак, Мешовити хор Дома културе Руски Крстур и Катедралне цркве св. о. Николаја, под диригентством Лидије Пашо, Хор „Хармонија“ из Новог Сада, под диригентством Весне Кесић Крсмановић, као и певачка група „Русински зраци“ из Сремске Митровице, под диригентством Данијеле Хорњак.

Гости на Фестивалу су били Хор „Бачки певачи“ из Врбаса, под диригентством Јелене Алексић и Хор „Алпе Адриа“ из Удина, из Италије, на челу са диригентом Андреом Тофолинијем.

Учеснике и госте поздравио је председник Националног савета Русина Славко Рац, а на Фестивалу је присуствовала и народна посланица Олена Папуга, председник Општине Врбас др Братислав Кажић, који је такође поздравио учеснике, помоћница председника Општине Ксенија Бенце, као и свештена лица, уредница русинске редакције Радио Новог Сада Златица Њаради и други.

Публика је уживала и јаким аплаузима поздравила је наступе хорова, а после манифестације организовано је дружење у Центру за физичку културу „Драго Јововић“.

Фестивал је одржан уз подршку Националног савета Русина, Општине Врбас, Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање и Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне мањине-заједнице.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ