Посађено више од 400 садница

автор зам
920 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – У организацији Управног одбора Удружења спортских риболоваца „Гргеч“, на крстурском базену у суботу, 4. априла, на радној акцији посађено је више од 400 садница, највише сибирског бреста и канадске тополе.

На овој добровољној акцији учествовало је тридесетак особа, првенствено сви чланови Управног одбора Удружења риболоваца, предвођени са председником Михајлом Пашом, други риболовци, ученици крстурске Школе „Петро Кузмјак“, као и неки чланови Лиге социјалдемократа Војводине, на челу са народном посланицом Оленом Папуга, с обзиром да је ЛСВ за ову прилику поклонила 150 садница канадске тополе.

Удружење је саднице сибирског бреста, као и неке друге врсте, добило од „Вода Војводине“, а саднице су сађене у машински избушене рупе и, како је истакао Пашо, ово је била прва овогодишња акција Удружења риболоваца које је је ових дана испунило обавезу према Општини Кула и тако ће поново моћи да конкурише за средства.

До краја недеље акција ће бити у потпуности завршена јер је у плану садња и садница кестена и јавора.

Одржавање радне акције на разне начине помогли су и Месна заједница Руски Крстур, ЈКП „Руском“, приватна предузећа „Комфорт“ и „Тина ентеријери“ власника Игора Раца и Дејана Санковића, као и пољопривредни произвођач Јанко Чизмар Чими.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ