Потврђени програми овогодишње „Црвене руже“

автор сен
948 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Програмски одбор 55. Фестивала русинске културе „Црвена ружа“ јуче је потврдио програме и термине манифестација које ће бити одржане 1. и 2. октобра у склопу Фестивала.

Фестивал „Црвена ружа“ почиње у суботу, 1. октобра у 16 ч, када ће у холу Спортске хале бити отворена изложба ауторке Анђелке Античевић из Беркасова, а у 16,30 ч почиње музичко-фолклорна манифестација „Црвени пупољак“. У програму ће бити изведено 10 нових композиција за децу и око 10 тачака које ће извести дечији ансамбли из више места. После програма биће организован диско.

Исте вечери, после неколико година паузе, публика ће уживати у „Одјецима равнице“, на којима ће своје активности током године представити културно-уметничка друштва, а наступ је најавио и музички ансамбл из Попрада у Словачкој.

Недељни програм почиње у 18 ч. са такмичарским делом у коме ће се за кошару црвених ружа и девојачку шкрињу такмичити 10 девојака, а за чутуру тројица момака. У ревијалном делу биће одржан мини-концерт на ком ће бити изведене композиције са компакт-диска „Само један поглед“ Златка Русковскија, а у 20 ч почиње Свечани концерт на ком ће, по обичају, наступити најквалитетнији ансамбли.

2-odbor 2

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ