Програми по местима поводом Националног празника

автор зам
1.2k Опатрене

Обележавање Националног празника Русина у Србији по нашим местима, односно у подручним канцеларијама Националног савета (НС) биће 16, 17, 18. и 19. јануара.

У петак, 16. јануара, обележавање празника у 12 часова биће у Суботици, у просторијама Друштва Русина, а у 13 часова у Кули, у просторијама Русинског КУД „Др Хавријил Костељник“.

Обележавање Националног празника у петак, 16. јануара, у исто време – у 18 часова – биће у Руском Крстуру, у просторијама Дома културе; у Куцури, у просторијама Дома културе; у Шиду, у просторијама КПД „Ђура Киш“ и у Новом Орахову u 19.30 часова, у просторијама КУД „Петро Кузјмак“.

У петак Национални празник биће обележен и у Новом Саду, у 19,30 часова у просторијама Русинског културног центра, и у Куцури у 20 часова у сали Месне заједнице.

У суботу, 17. јануара, програм поводом Националног празника биће у Ђурђеву, у просторијама КУД „Тарас Шевченко“, у 12 часова, а у Госпођинцима у 14 часова у сали Месне заједнице.

У недељу, 18. јануара, Национални празник Русина у Србији заједнички ће обележити подручне канцеларије НС у Сремској Митровици и Бикићу. Програм ће почети у 19 часова у црквеној сали гркокатоличке цркве у Сремској Митровици.

Национални празник Русина у Београду биће обележен у понедељак, 19. јануара, на Богојављење по јулијанском календару, после Литургије која почиње у 17 часова.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ