Програм у част 70. годишњице Серафине Макаји

автор тах
1.3k Опатрене

КУЦУРА – Поводом 70 година рођења русинске песникиње и писатељице Серафине Макаји у Основној школи „Братство-јединство“ у Куцури јуче је одржан пригодан програм који су организовале учитељице из поменуте школе, у којој је Серафина дуго радила као наставница русинског језика, и Друштво за русински језик, књижевност и културу (Друштво), чији је вишегодишњи члан.

Присутне ученике и колеге поздравила је наставница русинског језика Снежана Шанта, а затим је заступница Друштва Ирина Папуга прочитала биграфију песникиње. На овој пригодној свечаности присуствовао је и председник Скупштине Друштва др Јулијан Рамач.

У програму су учествовали ученици од првог до четвртог разреда из редовне наставе на русинском језику, као и ученици који русински језик изучавају као изборни предмет. Деца су рецитовала и певала песме Серафине Макаји, а припремили су их њихове учитељице.

Јувилантка је и сама прочитала неколико својих песама из одломака прича, а од организатора је за рођендан добила и поклоне. На посебном паноу биле су изложене и слике Серафине Макаји, с обзиром да је и сликање једна од њених приметћених активности.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ