Радован Ковач нови је власник Информативно-пропагандног центра „Кула“

автор зам
2.1k Опатрене

БЕОГРАД/КУЛА – Информативно-пропагандни центар (ИПЦ) Кула је у понедељак, 31. августа, продат једином учеснику на лицитацији – Радовану Ковачу из Куле за 3 500 евра, што је за 226 евра више од почетне цене – саопштила је у уторак Агенција за приватизацију.

Како сазнаје Рутенпрес, Ковач је на лицитацији наступио као приватна особа и био је једини купац с обзиром да су, према сазнањима, неки други заинтересовани купци из Сомбора одустали од учествовања на лицитацији.

ИПЦ Кула сада има 5 запослених, у јулу један радник је предао захтев за отпремнину, а двоје у августу.

Осим издавања месечних новина „Кулска комуна“, ИПЦ Кула, односно њен „Радио Кулска комуна“, свакодневно емитује програм на српском, русинском и мађарском језику, једном недељно на украјинском, а једном месечно и на немачком језику.

Ово је друга лицитација ове информативне куће, с обзиром да је ову из 2007. године Агенција за приватизацију укинула због милионског дуга тадашњег власника.

Како је овом приликом рекла директорка ИПЦ Миланка Поповић, од 2010. године запослени су добијали минималну зараду и захваљујући помоћи локалне самоуправе успели су да врате 90 одсто дуга, тако да су сада остварени добри услови за даљи рад.

Агенција за приватизацију ће за проглашеним купцем закључити уговор о продаји капитала ИПЦ после добијања позитивног мишљења из Министарства финансија – Управе за спречавање прања новца и Регулаторног тела за електронске медије о непостојању сметњи за закључивање уговора.

Radio-Kula-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ