„Руском“ позитивно пословао

автор зам
990 Опатрене

КУЛА – Скупштина општине (СО) Кула јуче, 16. јула, прихватила је Извештај о пословању за 2014. годину Јавно-комуналног предузећа (ЈКП) „Руском“ из Руског Крстура, и дала је сагласност на Одлуку о расподели добити, а донето је и Решење о давању сагласности на измене и допуне Програма деловања „Рускома“ за ову годину.

Пре одлука на седници СО, све поменуте акте разматрао је Надзорни одбор „Рускома“, а најмлађе ЈКП у кулској општини у прошлој години заједно је остварило приходе веће од 34 милиона динара, а расходи су нешто већи од 32 милиона. По завршном рачуну остварена је добит од нешто више од 2 милиона 200 хиљада динара, од које ће 20 одсто – мало више од 442 600 динара бити уплаћено оснивачу – Општини Купа, а остатак ће бити усмерен на текуће пословање „Рускома“.

СО Кула јуче је прихватила и Програма коришћења буџетске помоћи – субвенције „Рускому“ у овој години, у висини од 13 милиона 700 хиљада динара. Како је на седници СО „Руском“ рекао директор Игор Фејди, по Конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Општини Кула одобрено је 10 милиона 536 хиљада динара за израду постојења за дезинфекцију воде за пиће са мешаним дезинфикантом произведеним процесом електролизе воденог раствора соли на извору водовода у Руском Крстуру, односно за набавку тзв. хлороген-постројења.

Осим од Покрајине, у инвестицији од 20 одсто учествује и Општина Кула, са 2 милиона 534 хиљада динара, а ПДВ ће платити „Руском“.

Коришћење и динамика трошења ових средстава субвенције биће дефинисано Уговором између председника Општине Кула и директора ЈКП „Руском“:

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ