Славици Катона још један мандат

автор маф
867 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Досадашња председница Удружења жена „Бајка“ из Руског Крстура Славица Катона изабрана је за председницу на нови четворогодишњи мандат – одлучиле су чланице Удружења на јучерашњој петој редовној Годишњој скупштини. И заменица председнице, Ксенија Јовановић, поново је изабрана на ту дужност.

Како је презентовано у извештају о раду и финансијском извештају, Удружење је и прошле године било активно, средства је добило на три покрајинска конкурса – као суорганизатор месних манифестација и за своје властите пројекте на чувању старих заната, а остварен је и позитивни финансијски биланс.

За „Бајку“ је веома важно представљање русинске културе и традиције, а нарочито русинских традиционалних јела, што се и остварује на манифестацијама у Крстуру и шире, где презентују и рукотворине својих чланица. Поред тога, у „Бајки“ је доста урађено и на стварању аутентичних сувенира Руског Крстура.

Сличне активности Удружење жена „Бајка“ планира и у 2016. години, а на Скупштини је прихваћен и предлог да се са пројектима конкурише и на конкурсе других нивоа власти, а не само у покрајинске секретаријате, како је било до сада.

На Скупштини су присуствовали и представници других сеоских удружења, секретар Месне заједнице Михајло Сабадош и председник Извршног одбора Националног савета Русина Жељко Ковач.

Bajka-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ