Сутра и прекосутра више састанака о националним саветима и мањинама

автор зам/сен
957 Опатрене

БЕОГРАД/НОВИ САД – У Београду ће сутра, 16. априла, бити одржан округли сто на тему „Улога националних савета националних мањина у остваривању права на службено коришћење језика и писма националних мањина“, који организује Београдски центар за људска права и Урбан Ин. Округли сто ће бити одржан у Кући људских права (Кнеза Милоша 4) у 12 часова.

У Новом Саду ће сутра и прекосутра, 16. и 17. априла, бити одржана дводневна конференција под називом „Језици дигиталне будућности (мањински језици у новом медијском окружењу)“, на којој ће се говорити о продукцији и дистрибуцији садржаја на језицима националних мањина и анализираће се досадашња пракса. Конференција ће трајати два дана у Студију М (Игњата Павласа 3), а почеће у 10 часова.

У петак, 17. априла, Одбор за људска и мањинска права и равноправност полова Народне скупштине Републике Србије организује јавно слушање на тему „Рад и функционисање националних савета националних мањина“. Јавно слушање биће у Малој сали Народне скупштине (Краља Милана 14) у 11 часова.

На свим наведеним дешавањима присуствоваће и чланови Националног савета Русина, односно његових тела и одбора.

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ