Удружењима из области културе 8 милиона динара

автор зам
1k Опатрене

КУЛА – Општина Кула је ових дана објавила резултате расподеле средстава удружењима из области културе, а на основу конкурисања за средства који су у општинском буџету предвиђени за финасирање програма и пројеката у култури, у области савременог уметничког стваралаштва и за очување и заштиту нематеријалног културног добра.

У буџету Општине Кула за поменуте намене опредељено је укупно 8 милиона динара, а средства су распоређена за 26 удружења и организација културе.

Русинском КУД „Др Хавријил Костељник” из Куле опредељено је 210 хиљада динара, а највише – 2,5 милиона динара Културно-просветној заједници Општине Кула, КУД „Крушчић” добио је 800 хиљада динара, а по 700 хиљада динара КУД „Иван Сењук”, Мађарски културни центар „Непкер”, КУД „Србија” и КУД „Дурмитор”, сви из Куле, а КУД „Липар” је добио 490 хиљада динара.

Најмање 30, а највише 210 хиљада динара добиће укупно 8 удружења из Куле, Црвенке, Сивца, Крушчића и Нове Црвенке.

Добијена средства од Општине Кула удружења и организације морају да троше наменски, за наведене пројекте и програме са којима су конкурисали, и до краја године да предају извештаје о трошењу ових средстава.

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ