Ученицима у Куцури представљене нове књиге

автор тах
1k Опатрене

КУЦУРА – Јуче је у Основној школи „Братство јединство“ у Куцури одржан програм у оквирима Културне манифестације „Костељникова јесен“, на ком су ученицима одељења на русинском језику представљене три нове књиге за децу у издању НИУ „Руске слово“, а ово је била и прилика  за упознавање ауторки ових књига.

Присутне госте и децу поздравила је директорка Школе Славица Бајор, а  књижевни сусрет водио је одговорни уредник Издавачке делатности „Руског слова“ Никола Шанта.

1-Kocur-03

Ученицима је од првог до четвртог разреда представљена књига „Куглице и мехурићи“ Ирине Харди Ковачевић, а на представљању је присуствовала и илустраторка ове књиге Марија Ковачевић. Старијим ученицима, од петог до осмог разреда, представљене су књиге „Воз на канап“ Меланије Римар и „Слога“ Серафине Макаји.

Ученици су у програму разговарали са ауторкама, а решавајући загонетке или одговарајући на питања, неколико ученика је добило књиге. У музичком делу учествовали су Танита Ходак и Саша Паљенкаш са русинским забавним композицијама, а и сами ученици отпевали су по једну песму.

1-Kocur-05

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ