У Крстуру ће бити више паприке

автор сен
942 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Крстурчани су почетком марта почели са подизањем пластеника и сетвом паприке, која је до сада посејана на око 90 одсто планираних површина. Неке је у овом послу прекинула киша, али наредних дана сетва ће сигурно бити завршена.

Због мање светлости паприка полако ниче, али због корова које је већ никло, почело је третирање са хербицидима.

Ове године ће бити више површина под паприком, првенствено под најтраженијом сортом „слоново уво“. У продукцији паприке ће се опробати и неки нови, а има и паприкара који се овом продукцијом баве већ годинама и који повећавају површине под паприком – рекла је Душица Орос из Удружења паприкара „Capsicum anuum”.

Репроматеријал – семе, хербициде, фолију и други потребан репроматеријал паприкари узимају на отплату. На седам места у селу на одложено може да се купи све што је потребно за продукцију паприке, а то су углавном појединци и фирме које се баве дистрибуцијом опреме и откупом паприке, или других пољопривредних култура.

Осим сарадње са дистрибутерима из Крстура, ове године Крстурчанима су понуђени и кредити за репроматеријал Предузећа „Хемославија“ из Новог Сада.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ