У кулску општину два прва места

автор зам
1.2k Опатрене

ВАЉЕВО – На јуче одржаној Републичкој смотри рецитатора у Ваљеву, рецитатори из кулске општине освојили су прва два места у својим узрастима, а Мирослав Малацко из Руског Крстура освојио је пето место у категорији старијег узраста.

Прво место у старијем узрасту и награду за најбољи сценски говор на Републичкој смотри рецитатора освојила је Миљана Нинић из Куле, а прво место у категорији средњег узраста освојила је Владица Кљајић из Црвенке.

Поред Нинићеве, Кљајићеве и Малацка, из кулске општине на Републичкој смотри учествовала је и Љиљана Кнежевић и Исидора Нинков у млађем, и Тара Божовић у средњем узрасту из Куле.

Миљану Нинић и Тару Божовић за овогодишњи циклус такмичења припремио је Слободан Ногавица, Владицу Кљајић Весна Чуковић, Мирослава Малацка Ивана Дудаш, а Љиљану Кнежевић и Исидору Нинков Амалија Ковач.

На Републичкој смотри такмичило се 35 рецитатора у млађем, средњем и старијем узрасту, који су били изабрани на селекцијама од школских до Покрајинске смотре у Војводини, односно на такмичењима у окрузима у ужој Србији.

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ