У Куцури почела изградња ватрогасне гараже

автор злк
942 Опатрене

КУЦУРА – Председник Општине Врбас др Братислав Кажић јуче, 18. октобра, ставио је прву лопату у темеље будуће гараже за ватрогасни камион Добровољног ватрогасног друштва (ДВД) у Куцури, чиме је службено започета њена изградња.

Ватрогасни камион купљен је 2013. године од новчаних средстава Куцурана, а куповину су финансијски помогли и Општина Врбас и Покрајина Војводина. Преко зиме, овај најсавременији камион ДВД у Војводини, био је смештен у Врбасу.

Гаражу ће правити сами ватрогасци, а очекује се да ће до краја године камион већ бити смештен у нову гаражу ДВД на пијаци.

ДВД Куцуре ове године обележава 85-годишњицу, али централна прослава неће бити одржана, јер су новчана средства за прославу преусмерена на изградњу гараже.

Пројекат за нову гаражу израдила је „Дирекција за изградњу Врбас“, а професионални ватрогасац Зоран Докнић, који је поменути камион дотерао из Словеније, куцурскому ДВД поклонио је 16 кубика шљунка. Свој допринос изградњи својим радом дали су и Милан Рашета, као и сами ватрогасци, који су се одрекли дневница за време дежурања у периоду жетве.

Поред тога, како је истакао саветник председника ДВД Јанош Нађфеји, сва средства Друштва у овој години усмерена су на изградњу гараже, а ових дана се очекује материјал и финансије које ће обезбедити Општина Врбас и Месна заједница Куцура.

DOD-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ