У Руском Крстуру прорадио хлороген

автор сен
817 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Јуче је у Руском Крстуру прорадио хлороген, што за грађане значи да ће пити воду стабилније концентрације, у којој неће бити бактерија и у којој се неће стварати канцерогена једињења, као што је био случај до сада.

-Хлогорен је постојење за електролизну продукцију мешаног дезифектанта натријум-хипохлорида и хлородиоксида. Служи за продукцију овог раствора соли на извору водовода и автоматско дозирање у цеви по резидуалу. У односу на стари систем хлорисања, ова мешавина код хлорисања воде не ствара трихлорметане, који су канцерогени. Међутим, у води се још увек налази арсен, због чега је забрањено коришћење воде, па је због тога потребна фабрика воде – објаснио је Милош Томичић, шеф одржавања у фабици „Сигма“ из Црвенке, која је направила постојење.

Носилац ове инвестиције, вредне више од 13 милиона динара, је Јавно комунално предузеће (ЈКП) „Руском“. За њега је из Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство обезбеђено 10 милиона 536 хиљада динара, Општина Кула је извојила 2 милиона 534 хиљада динара, а ЈКП „Руском“ је платило ПДВ, што је око 2,3 милиона динара.

Како је за Рутенпрес рекао директор „Рускома“ Игор Фејди, прве године одржавање постојења ће бити безплатно, а затим ће ову обавезу платити „Руском“.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ