У Сомбору отворено Дописништво РТ Войводине

автор ртв/сен
995 Опатрене

СОМБОР – Јуче, укључењем у Дневник у 17 часова, отворено је Дописништво Радио-телевизије Војводине у Сомбору, чији новинари ће пратити дешавања у Западнобачком и делом Јужнобачког округа. Због истицања мултикултуралности средине, дописништво ће емитовати садржаје на четири језика: српском, мађарском, хрватском и буњевачком.

На отварању Дописништва у Сомбору присуствовао је и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић, који је рекао да је медијско покривање места веома значајно за грађане и јавни интерес, а Војводина као вишенационална, вишекултурална и вишејезичка средина мора имати такву врсту односа према свим својим грађанима на више језика. Поводом отварања Дописништва, директор Радио-телевизије Војводине Срђан Михајловић истакао је да је јака мрежа дописника веома значајна за функционисање овог јавног сервиса.

– Радио-телевизија Војводине је поставила себи циљ да ојача мрежу дописника, због тога што њени садржаји и програм морају бити окренути целој Војводини – рекао је Михајловић и додао да ће РТВ свакодневно обрађивати теме значајне за све грађане.

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ