У јубиларној години још девет медаља са Купа Србије

автор зам
873 Опатрене

ДЕСПОТОВАЦ/РУСКИ КРСТУР – Млади каратисти крстурског Русина освојили су чак девет медаља – шест у појединачној и три у екипној конкуренцији – на сведржавном такмичењу, Купу Србије, који је у суботу, 5. децембра одржан у Деспотовцу, на ком је учествовало 30 клубова и око 350 такмичара.

Карате клуб „Русин“ представљало је деветоро чланова, а у категорији пионира Глоријан Штрангар освојио је друго, а Теодор Њаради треће место.

У категорији „нада“ Сара Планчак и Мартина Рац освојиле су прво, а Марина Нађ треће место, а у категорији кадета Александар Харди треће место.

У категорији пионира екипа дечака Русина освојила је друго, а у категорији „нада“ екипа девојчица Русина била је прва. У екипи дечака били су Глоријан Штрангар, Теодор Њаради и Андреј Дудаш, а у екипи девојчица Сара Планчак, Мартина Рац, Марина Нађ и Анамарија Њаради.

Екипа кадета, у којој су били Данијел Кормош, Александар Харди и Андреј Катона освојила је друго место, а све успехе каратисти Русина освојили су у борбама.

Последњи освојени, као и веома добри пласмани на свим овогодишњим такмичењима, доприносе обележавању 40-годишњице каратеа у Руском Крстуру и 35-годишњици рада Карате клуба, рекао је за Рутенпрес тренер каратиста Михал Орос.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ