Школска година почела у Школи и предшколској установи

автор маф
956 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Нова школска година јуче је почела и у Основној и средњој школи са домом ученика „Петро Кузмјак“ и у крстурском одељењу „Цицибан“ ПУ „Бамби“ из Куле. У први разред основне школе уписано је 37 ученика, а у предшколску групу у „Цицибану“ ове године уписано је 55 деце, тако да и једне и друге има више него прошле године.

У целом „Цицибану“ ове године такође има више деце него прошле године, јер је укупно у предшколском и целодневном боравку уписано 140 деце.

У Школу ове године уписан је 521 ученик, а у русинско одељење Гиманзије овог пута је уписано чак 22 ученика. У Дому ученика попуњено је 60 од укупно 80 расположивих места.

Најмлађе ученике 31. августа у Школи је дочекала директорка Хелена Пашо Павловић, а јуче су их посетиле и представнице локалне самоуправе – председница СО Кула Снежана Мркаић и представнице Канцеларије за младе. Већ по традицији, оне су поводом почетка школовања поклониле првацима Саобраћајне пакете у којима се налази буквар, прслук и наруквица. Како је нагласила председница Мркаић, ови поклони ће им омогућити безбедније понашање у саобраћају.

Persa klasa-opstinare  02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ